Закономірність зміни ступені дисоціації в концентрованих водних розчинах оцтової кислоти.

Автор(и)

  • T. A. Bilous Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»
  • H. H. Tulskyi Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»

Анотація

Пероксиоцтова кислота (ПООК) використовується як протимікробний і дезінфікуючий засіб в медичній та харчовій промисловості, як пастеризатор на пивоварних та винних заводах, в якості вибілювального агенту в целюлозно-паперовому виробництві, в промисловості для синтезу епоксидів і т.п. Широкому розповсюдженню перешкоджає її висока вартість пов’язана з обмеженим виробництвом та нетривалим терміном зберігання. Як відомо, ПООК в промислових масштабах отримують хімічним методом. На основі вище сказаного виникає інтерес в створені електрохімічної технології, яка дозволить отримувати кінцевий продукт на місцях використання, таким чином усуваючи витрати пов’язані з транспортуванням та зберіганням. Мета даних досліджень: встановлення закономірності зміни ступені дисоціації в концентрованих водних розчинах оцтової кислоти (ОК).

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-04-05

Номер

Розділ

Хімічна інженерія