Метод Фірордта для визначення суміші харчових барвників жовтого «Захід сонця» (Е110) та Понсо 4R (Е124).

Автор(и)

  • P. P. Plonsak Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара
  • L. P. Sydorova Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара

Анотація

Синтетичні барвники – це харчові барвники, отримані методами синтезу і не зустрічаються в природі. Синтетичні барвники володіють значними технологічними перевагами в порівнянні з більшістю натуральних барвників, вони дають яскраві, кольори, які легко відтворити і менш чутливі до різних видів впливу, яким піддається матеріал в ході технологічного процесу. Метод Фірордта дозволяє спростити багатокомпонентний аналіз. Він може бути використаний лише при дотриманні закону Бугера–Ламберта–Бера для обох компонентів і принципа адитивності для їх суміші.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Аналітична хімія