Вплив мікрохвильового поля на ступінь набухання колагену.

Автор(и)

  • S. S. Sheverova Дніпровський національний університет ім. Олеся Гончара
  • O. V. Saievych Дніпровський національний університет ім. Олеся Гончара
  • O. O. Chernushenko Дніпровський національний університет ім. Олеся Гончара

Анотація

Фізико-хімічні властивості колагену залежать від його складу, вологи, рН середовища, температури, різних електролітів і інших речовин. У промисловості колаген отримують очищенням білкової сировини, добавкою води і льоду, подрібненням суміші з подальшим гідролізом та тривалою сушкою. Застосування мікрохвильової сушки дозволяє значно скоротити час при виробництві колагену. Однак вплив мікрохвильового поля може призвести до зміни фізико-хімічних властивостей білка. У роботі було досліджено об’ємним методом ступінь набухання зразків контрольного колагену і колагену, який був оброблений мікрохвильовим випромінюванням. Відтворюваність результатів перевіряли на трьох паралельних пробах висушеного і контрольного колагену.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Фізична хімія