Взаємозв’язок деяких фундаментальних та спеціальних дисциплін при підготовці інженерів-технологів.
Анотація
Навчальними планами підготовки бакалаврів з галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» спеціалізації «Технології в ресторанному господарстві» в Донецькому національному університеті економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського передбачено вивчення дисциплін як циклу загальної, так і професійної підготовки. До першого, серед інших, належить харчова хімія.
Для повного її опанування необхідні знання із класичних хімічних курсів (загальної, неорганічної, аналітичної, органічної, фізичної хімії та біохімії), а також знання законів фізики. Харчова хімія знаходиться на стику хімії, біології і медицини. Вона тісно пов’язана з біохімією, фізіологією харчування, ботанікою, зоологією та іншими науками. Безумовно, для майбутніх інженерів-технологів харчова хімія є необхідною для більш глибокого розуміння багатьох дисциплін циклу професійної підготовки. Таких як «Технологія продукції ресторанного господарства», «Поглиблене вивчення технології в ресторанному господарстві», «Харчові технології», «Методи контролю в галузі» тощо. Однією з найважливіших спеціальних дисциплін є «Теоретичні основи харчових технологій».