Дослідження антиоксидантних властивостей екстрактів прополісу в процесах перекисного окиснення ліпідів

Автор(и)

  • Н. Г. Пухно Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • О. О. Зосенко Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • І. О. Гордєєва Донецький національний університет імені Василя Стуса, Інститут фізико-органічної хімії і вуглехімії ім. Л. М. Литвиненка НАН України
  • О. В. Кущ Донецький національний університет імені Василя Стуса, Інститут фізико-органічної хімії і вуглехімії ім. Л. М. Литвиненка НАН України

Анотація

Інтерес до біологічно-активних природних сполук в останні роки набуває все більшої популярності. Одними з таких об’єктів є продукти бджільництва, зокрема прополіс, який проявляє високу біологічну активність. До складу прополісу входить 16 класів органічних речовин, таких як різні смоли, масла, спирти, білки, а також віск, квітковий пилок, вітаміни, вуглеводи та інші компоненти, які зумовлюють широкий спектр його властивостей.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-06-29

Номер

Розділ

Біохімія