Методи стабілізації виноматеріалів і вин

Автор(и)

  • Д. Б. Кічура Національний університет «Львівська політехніка»
  • З. П. Богославець Національний університет «Львівська політехніка»
  • К. А. Майстренко Національний університет «Львівська політехніка»

Анотація

Для одержання стабільного вина необхідні комплексні методи стабілізації, які мають фізичну, хімічну чи фізико-хімічну природу, наприклад – зниження температури і заповнення апаратів, де зберігається вино, інертними стерильними газами. Цей метод стабілізації сьогодні повністю не вивчений і застосовувати його в промислових умовах не бажано. Нові методи стабілізації виноматеріалів і вин нові антисептики повинні задовольняти такі вимоги: - не бути шкідливими для організму людини, яка вживає такі вина; - не накопичуватись в організмі людини, як токсичні сполуки, при вживанні вина на протязі довгого періоду малими дозами; - не викликати в організмі алергічних реакцій; - не впливати на бактеріальну флору людини; - не чинити помітного впливу на смак, аромат і букет вина; - легко піддаватися якісному і кількісному визначенню; - бажано, щоб такі антисептики мали антиокислювальні властивості.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-04-03

Номер

Розділ

Біохімія