Атомно-абсорбційне визначення корисних мікроелементів в мікрогріні та проростках зелені

Автор(и)

  • Н. М. Смітюк Комунальний заклад освіти «Науковий медичний ліцей «Дніпро» Дніпропетровської обласної ради, Дніпро, Україна
  • А. М. Васильєв Комунальний заклад освіти «Науковий медичний ліцей «Дніпро» Дніпропетровської обласної ради, Дніпро, Україна

Анотація

Для підтримання організму людини в здоровому стані та для покращення самопочуття лікарями рекомендовано споживати досить багато макро- та мікронутрієнтів. Вміст важливих та корисних елементів в продуктах харчування значно зменшився останнім часом, а потреба в поживних елементах для людини зростає. Тому на допомогу в збереженні балансу в організмі людей таких важливих елементів як Ca, Na, K, Fe, Mn, Cu та інш може прийти споживання мікрозелені (мікрогріну) та проростків зелені, яку можна вважати своєрідним концентратом вітамінів та мікроелементів. Основна властивість мікрозелені – антиоксидантна. Речовини, що містяться в таких рослинах, виводять із організму вільні радикали, які пошкоджують оболонку клітин, ДНК та складових хряща. Крім того, маючи високий вміст поліфенолів, вони запобігають розвитку серцево-судинних захворювань. Проте, кожен вид мікрозелені має свої особливості і корисні властивості.

##submission.downloads##

Опубліковано

2025-05-23

Номер

Розділ

Аналітична та екологічна хімія