Композити наночастинок паладію та пористого координаційного полімеру MIL-101 та їх каталітична активність у реакції Сузукі.

Автор(и)

  • O. S. Bykova Інститут фізичної хімії ім. Л. В. Писаржевського НАН України
  • V. V. Ordynskyi Інститут фізичної хімії ім. Л. В. Писаржевського НАН України
  • K. S. Havrylenko Науково-виробничий хіміко-біологічний центр, Київський національний університет імені Тараса Шевченка 3ТОВ «Науково-Виробниче Підприємство «ЄНАМІН»
  • Ye. Yu. Kalishyn Інститут фізичної хімії ім. Л. В. Писаржевського НАН України
  • S. V. Kolotilov Інститут фізичної хімії ім. Л. В. Писаржевського НАН України

Анотація

Композити пористих координаційних полімерів з іммобілізованими на них наночастинками паладію привертають увагу як каталізатори реакції ароматичного кросс- сполучення, що використовується у тонкому органічному синтезі для одержання біологічно-активних речовин для потреб фармацевтики, агрохімії тощо. Завдяки своїм властивостям – великій площі поверхні, можливості прояву розмірного ефекту та варіювання кислотно-основних характеристик композиту – такі матеріали можуть проявляти високу каталітичну активність, а також високу селективність щодо заміщення певного атому галогену в полігалогенароматичній сполуці. Одержано серію композитів наночастинок паладію з пористим координаційним полімером (ПКП) структурного типу MIL-101 формули [Cr3(OH)(H2O)2O(bdc)3]n. Наночастинки паладію наносили на MIL-101 з колоїдного розчину, одержано серію композитів з розміром наночастинок в діапазоні 2,9–4,6 нм.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-04-05

Номер

Розділ

Фізична хімія