Біохімія виноградного сусла й вина.

Автор(и)

  • Д. Б. Кічура Національний університет «Львівська політехніка»
  • Н. Я. Мозіль Національний університет «Львівська політехніка»
  • А.-Л. О. Подвірна Національний університет «Львівська політехніка»

Анотація

Класифікація вин досить складна і дотепер викликає гарячі суперечки, але для споживача досить знати, що всі вина, незалежно від місця їх походження, поділяються: за кольором − на білі, рожеві і червоні; за цукром − на сухі, напівсухі, напівсолодкі, солодкі, десертні і лікерні; за спиртом − на столові і міцні; за вмістом вуглекислоти − на тихі і насичені вуглекислотою. Останні, в свою чергу, поділяються на класичні, резервуарні і газовані. Бувають вина натуральні, ароматизовані та спеціальні, за віком − ординарні, витримані і колекційні, такі, що багато років зберігаються в енотеках.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Біохімія