Визначення харчового барвника тартразину у гірчиці з використанням твердих амальгамних електродів.

Автор(и)

  • А. В. Дмухайло Львівський національний університет імені Івана Франка
  • Л. О. Дубенська Львівський національний університет імені Івана Франка

Анотація

Розвиток технологій виробництва харчових продуктів нерозривно пов'язаний з широким використанням харчових добавок. Чільне місце серед різноманітних добавок займають харчові барвники, які надзвичайно широко використовують для забарвлення різноманітних алкогольних та безалкогольних напоїв, солодощів, соусів, лікарських препаратів, косметичних засобів, побутової хімії. За підрахунками вчених Україна споживає близько 85–100 тонн харчових барвників на рік.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Аналітична хімія