Рентгенофазовий аналіз модифікованих зразків крохмалю.
Автор(и)
С. С. Должиков
Український державний хіміко-технологічний університет
А. Г. Волошина
Український державний хіміко-технологічний університет
Т. М. Авдієнко
Український державний хіміко-технологічний університет
М. В. Ніколенко
Український державний хіміко-технологічний університет
Анотація
Модифіковані крохмалі є харчовими добавками, що регулюють консистенцію різних хімічних систем, займають важливе місце в промисловості сьогодення. Однак, процес модифікації нативного крохмалю недостатньо добре вивчений. Достовірно невідомо як саме модифікуючий агент впливає на структуру крохмалю. Тому було вирішено дослідити зміни в кристалічній структурі зерен крохмалю після проведення процесу модифікації.