Вивчення морозостійкості та теплопровідності ніздрюватих бетонів з використанням металічного кремнію в якості газоутворювача.

Автор(и)

  • А. О. Мусіна ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет»
  • О. О. Сігунов ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет»
  • Т. В. Кравченко ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет»
  • М. І. Остапенко ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет»
  • А. О. Гура ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет»

Анотація

Останнім часом газобетон використовують, як матеріал, який не тільки служить для тепло- та звукоізоляції, а й як конструкційний матеріал, з якого ефективно будувати не високі споруди різного призначення. З цією метою, як правило, використовують газобетонні вироби конструкційно-теплоізоляційного призначення.

При виконанні даної роботи для виготовлення ніздрюватих бетонів використовувались такі сировинні матеріали: портландцементний клінкер заводу ВАТ «Івано-Франківськ Цемент», гіпсовий камінь Артемівського родовища, вапно Дніпропетровського будівельного заводу стінових матеріалів, річковий пісок, металічний кремній.

Посилання

Салей А.А., Снежко Л.А., Сигунов А.А., Кравченко Т.В., Хмарская Л.А., Кононович М.Н. Термодинамический анализ реакций в системе Si-Ca(OH)2. Вестник Нац. технич. ун-та “ХПИ”. 2015. №30 (1139). С. 85–91.

Салєй А.А., Сигунов А.А., Кравченко Т.В., Хмарська Л.О. Дослідження впливу дисперсності компонентів газобетону на його основні будівельні властивості. Вопросы химии и химической технологии. 2015. №5. С. 75–78.

ДСТУ Б В.2.7-45:2010. Бетони ніздрюваті. Загальні технічні умови. [Текст] – На зміну ДСТУ Б В.2.7-45-96; надано чинності 2010-11-01. М.: Національний стандарт України, 2010. 41 с.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Хімічна інженерія