Стабільність лаккази Тrаmеtеs versicolor у присутності ТЕМПО

Автор(и)

  • Т. О. Гордєєва Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • І. О. Гордєєва Донецький національний університет імені Василя Стуса, Інститут фізико-органічної хімії і вуглехімії ім. Л. М. Литвиненка НАН України
  • О. В. Кущ Донецький національний університет імені Василя Стуса, Інститут фізико-органічної хімії і вуглехімії ім. Л. М. Литвиненка НАН України
  • О. М. Шендрик Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Одна з основних проблем при розробці біотехнологій за участі лакказ і ТЕМПО є інактивація ферменту під впливом медіатору. У роботі проведено дослідження стабільності лаккази Тrаmеtеs versicolor у присутності ТЕМРО у діапазоні концентрацій медіатору від 0 до 1.5 мМ і постійній концентрації ферменту 0.12 U·мл-1 протягом 96 годин інкубації за 35 ℃.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-04-03

Номер

Розділ

Біохімія