Вплив кислотності середовища на електрохімічні перетворення харчового барвника діамантового чорного на алмазному, допованому бором, електроді

Автор(и)

  • М. В. Трухим Кафедра аналітичної хімії, Львівський національний університет імені Івана Франка, вул. Кирила і Мефодія, 6, 79005 Львів, Україна
  • Ю. М. Клапач Кафедра аналітичної хімії, Львівський національний університет імені Івана Франка, вул. Кирила і Мефодія, 6, 79005 Львів, Україна
  • Л. О. Дубенська Кафедра аналітичної хімії, Львівський національний університет імені Івана Франка, вул. Кирила і Мефодія, 6, 79005 Львів, Україна

Анотація

Обсяги виробництва всього, включно з харчовою промисловістю, постійно збільшуються та зазнають усе більшої хімізації. Тому постає потреба впровадження нових універсальних сенсорів для контролю. Одним з таких є алмазний електрод, допований бором (АДБЕ) − один з найсучасніших пристроїв для електрохімії, який набуває все більшої популярності. Його використовують для визначення слідових кількостей органічних речовин у різноманітних матрицях. Це електродний матеріал з чудовими характеристиками, серед яких широкий робочий діапазон потенціалів як у катодній, так і в анодній ділянках, низький ємнісний струм, стабільність відгуку та електрохімічна довговічність у різних середовищах.

##submission.downloads##

Опубліковано

2025-05-23

Номер

Розділ

Аналітична та екологічна хімія