Вплив кислотності середовища на електрохімічні перетворення харчового барвника діамантового чорного на алмазному, допованому бором, електроді
Abstract
Обсяги виробництва всього, включно з харчовою промисловістю, постійно збільшуються та зазнають усе більшої хімізації. Тому постає потреба впровадження нових універсальних сенсорів для контролю. Одним з таких є алмазний електрод, допований бором (АДБЕ) − один з найсучасніших пристроїв для електрохімії, який набуває все більшої популярності. Його використовують для визначення слідових кількостей органічних речовин у різноманітних матрицях. Це електродний матеріал з чудовими характеристиками, серед яких широкий робочий діапазон потенціалів як у катодній, так і в анодній ділянках, низький ємнісний струм, стабільність відгуку та електрохімічна довговічність у різних середовищах.
Downloads
Published
2025-05-23
Issue
Section
Analytical and Environmental Chemistry