Одержання фосфатних харчових добавок.

Автор(и)

  • E. K. Medzhydova ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет»
  • K. V. Malakhova ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет»
  • N. V. Nikolenko ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет»

Анотація

На сьогоднішній день ринок харчових добавок пропонує широкий асортимент фосфоровмісних препаратів, які являють собою як окремі фосфати, так і різні їх комбінації. Фосфати використовуються у якості стабілізатору, регулятора кислотності, розпушувача, фіксатора кольору та ін. У переробці м’яса, птиці, риби, фруктів і овочів, у якості вологоутримуючих агентів; у виробництві сирів і молочних продуктів – емульгуючих солей, антизлежуючих агентів; хлібобулочних виробах – розпушувача. У цукровому підприємстві, використовуються у якості освітлювача цукрових сиропів.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-04-05

Номер

Розділ

Хімічна інженерія