E. K. Medzhydova
ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет»
K. V. Malakhova
ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет»
N. V. Nikolenko
ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет»
Abstract
На сьогоднішній день ринок харчових добавок пропонує широкий асортимент фосфоровмісних препаратів, які являють собою як окремі фосфати, так і різні їх комбінації. Фосфати використовуються у якості стабілізатору, регулятора кислотності, розпушувача, фіксатора кольору та ін. У переробці м’яса, птиці, риби, фруктів і овочів, у якості вологоутримуючих агентів; у виробництві сирів і молочних продуктів – емульгуючих солей, антизлежуючих агентів; хлібобулочних виробах – розпушувача. У цукровому підприємстві, використовуються у якості освітлювача цукрових сиропів.