Спектрофотометричне визначення Cu(II) з використанням 3-(2-гідрокси-нафтален-1-іл-азо)-1-метил-1Н-піразол-4-етилкарбоксилату.

Автор(и)

  • Х. М. Шкумбатюк Львівський національний університет імені Івана Франка
  • Н. А. Саїк Львівський національний університет імені Івана Франка
  • М. М. Марчишин Львівський національний університет імені Івана Франка
  • Л. М. Шевчук Львівський національний університет імені Івана Франка
  • П. В. Ридчук Львівський національний університет імені Івана Франка

Анотація

Аналітичний контроль вмісту Cu(II) в різноманітних об’єктах довкілля, насамперед продуктах харчування, а також кормах тварин є необхідною умовою забезпечення здорового розвитку населення. Мідь є необхідним біогенним мікроелементом всіх вищих рослин та тварин. Широке та інтенсивне застосування сполук Cu(II) у с/г як бактерицидного та фунгіцидного засобу, а також стимулятора росту та несучості у курей може призвести до надлишкових кількостей Cu(II) в продуктах харчування як рослинного, так і тваринного походження. Останнє може загрожувати цілим рядом таких захворювань як дерматози, водянка, затримка росту, сильне схуднення, зниження рівня гемоглобіну і навіть атрофія серцевого м’яза.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Аналітична хімія