Антиоксидантна активність екстрактів прополісу з різних регіонів України

Автор(и)

  • М. Ю. Лученко Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • О. О. Зосенко Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • О. В. Кущ Донецький національний університет імені Василя Стуса, Інститут фізико-органічної хімії і вуглехімії ім. Л. М. Литвиненка НАН України

Анотація

Продукти бджільництва з давніх часів використовуються через їх високу харчову цінність і широкий спектр біологічної активності. Один з таких продуктів – прополіс – представляє собою природну суміш різноманітних за складом сполук, антиоксидантні властивості яких залежать від флори поблизу пасіки, кліматичних і екологічних умов у районах походження зразка. Флавоноїди та інші фенольні сполуки є важливими компонентами прополісу і добре відомі як природні антиоксиданти, здатні протидіяти впливу окисидативного стресу, що лежить в основі патогенезу багатьох захворювань.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-06-29

Номер

Розділ

Біохімія