O. S. Liashuk
Донецький національний університет імені Василя Стуса
I. O. Hordieieva
Донецький національний університет імені Василя Стуса
O. O. Zosenko
Донецький національний університет імені Василя Стуса
O. V. Kushch
Відділення фізико-хімії горючих копалин ІнФОВ ім. Л. М. Литвиненка НАН України
Abstract
У даній роботі досліджено антиоксидантну активність шести комерційних екземплярів чорного та зеленого чаїв. Визначено антирадикальну активність (АРА) етанольних екстрактів чаїв в реакції з ДФПГ-радикалом та отримано значення ефективних концентрацій EC50 антиоксидантів. Серед досліджених екстрактів найбільшу АРА мають екстракти чаїв – зелений чай «Exclusive Gun Powder» та чорні чаї такі як «Майський», «Чай чорний», «Принцеса Гіта». Визначення поліфенолів чаю (в еквіваленті галлової кислоти) проводили в реакції їх окиснення реактивом Фоліна-Чокальте. Найбільший вміст фенольних сполук виявлено в зеленому чаї «Exclusive Gun Powder», а найменший – в чорному «Перший ряд».