Антиоксидантна активність екстрактів комерційних чаїв.

Authors

  • O. S. Liashuk Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • I. O. Hordieieva Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • O. O. Zosenko Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • O. V. Kushch Відділення фізико-хімії горючих копалин ІнФОВ ім. Л. М. Литвиненка НАН України

Abstract

У даній роботі досліджено антиоксидантну активність шести комерційних екземплярів чорного та зеленого чаїв. Визначено антирадикальну активність (АРА) етанольних екстрактів чаїв в реакції з ДФПГ-радикалом та отримано значення ефективних концентрацій EC50 антиоксидантів. Серед досліджених екстрактів найбільшу АРА мають екстракти чаїв – зелений чай «Exclusive Gun Powder» та чорні чаї такі як «Майський», «Чай чорний», «Принцеса Гіта». Визначення поліфенолів чаю (в еквіваленті галлової кислоти) проводили в реакції їх окиснення реактивом Фоліна-Чокальте. Найбільший вміст фенольних сполук виявлено в зеленому чаї «Exclusive Gun Powder», а найменший – в чорному «Перший ряд».

Issue

Section

Biochemistry