Дослідження факторів, що мають вплив на процес модифікації крохмалів.

Authors

  • V. D. Myrhorodska ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет»
  • S. S. Dolzhykov ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет»
  • T. M. Avdiienko ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет»
  • M. V. Nikolenko ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет»

Abstract

В наш час випуск якісних продуктів харчування важко уявити без використання різноманітних харчових добавок, важливе місце серед яких посідають різні модифіковані крохмалі. Крохмаль – представник природних рослинних полісахаридів, який є одним з важливих компонентів харчування для людського організму.

Нативний крохмаль являє собою природний рослинний полімер, що складається з двох складових частин – амілози та амілопектину. Цей вуглевод активно використовується як компонент багатьох технологічних добавок та БАДів. Крім того, у багатокомпонентних системах крохмаль здатний взаємодіяти з ліпідами, цукрами та ферментами, посилювати дію ароматизаторів, регулювати вологість готового продукту.

Issue

Section

Chemical Engineering