Дослідження властивостей полімерних гідрогелей, модифікованих гуміновими кислотами
Анотація
Мета даної роботи – дослідити особливості отримання полімерних гідрогелів на основі желатину, модифікованих гуміновими кислотами. В роботі використовувалися желатин харчовий ТМ «Мрія» (Україна) марки П-11 згідно ТУ У 24.6-00418030-002: 2007 (частка вологи – не більше 16 %; кислотність рН = 5–7 для 1 % розчину) і гумінові кислоти у вигляді 8,5 % розчинів їдкого натру. Гідрогелі з желатину отримували шляхом отримання 10 % розчину желатину в дистильованої воді при 90–100 °С. Для аналізу реологічних властивостей отримували розчини желатину при різній концентрації гумінових кислот (5, 10, 15 % мас.).