Дослідження властивостей полімерних гідрогелей, модифікованих гуміновими кислотами

Автор(и)

  • В. В. Лебедєв Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»
  • Д. В. Мірошниченко Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»
  • Д. О. Савченко Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»
  • М. В. Мазченко Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»
  • Є. С. Лєндич Харківська гімназія № 65
  • Л. М. Борісенко Харківська гімназія № 65

Анотація

Мета даної роботи – дослідити особливості отримання полімерних гідрогелів на основі желатину, модифікованих гуміновими кислотами. В роботі використовувалися желатин харчовий ТМ «Мрія» (Україна) марки П-11 згідно ТУ У 24.6-00418030-002: 2007 (частка вологи – не більше 16 %; кислотність рН = 5–7 для 1 % розчину) і гумінові кислоти у вигляді 8,5 % розчинів їдкого натру. Гідрогелі з желатину отримували шляхом отримання 10 % розчину желатину в дистильованої воді при 90–100 °С. Для аналізу реологічних властивостей отримували розчини желатину при різній концентрації гумінових кислот (5, 10, 15 % мас.).

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-05-19

Номер

Розділ

Хімія полімерів і композитів