Дослідження антиоксидантних властивостей екстракту звіробою

Автор(и)

  • А. О. Рисіч Донецький національний університет імені Василя Стуса, Вінниця, Україна
  • І. О. Гордєєва Донецький національний університет імені Василя Стуса, Вінниця, Україна, Інститут фізико-органічної хімії і вуглехімії ім. Л. М. Литвиненка НАН України, Київ, Україна
  • К. Р. Теклюк КЗ «Вінницький ліцей № 4», Вінниця, Україна
  • І. А. Книжник Львівський національний університет імені Івана Франка, Львів, Україна
  • О. В. Кущ Донецький національний університет імені Василя Стуса, Вінниця, Україна, Інститут фізико-органічної хімії і вуглехімії ім. Л. М. Литвиненка НАН України, Київ, Україна

Анотація

Звіробій звичайний (Hypericum perforatum L.) насьогодні є однією з найбільш популярних лікарських багаторічних рослин у світі. Звіробій має седативні та в’яжучі властивості, традиційно використовується для лікування збудливості, невралгії, тривожності, депресії, екземи, опіків, захворювань травного тракту. Антиоксидантна активність екстракту звіробою може вносити істотний внесок в його лікувальний ефект.

##submission.downloads##

Опубліковано

2025-05-24

Номер

Розділ

Біохімія