Метод Фірордта для визначення суміші харчових барвників жовтого «Захід сонця» (Е110) та Понсо 4R (Е124).
Автор(и)
P. P. Plonsak
Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара
L. P. Sydorova
Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара
Анотація
Синтетичні барвники – це харчові барвники, отримані методами синтезу і не зустрічаються в природі. Синтетичні барвники володіють значними технологічними перевагами в порівнянні з більшістю натуральних барвників, вони дають яскраві, кольори, які легко відтворити і менш чутливі до різних видів впливу, яким піддається матеріал в ході технологічного процесу. Метод Фірордта дозволяє спростити багатокомпонентний аналіз. Він може бути використаний лише при дотриманні закону Бугера–Ламберта–Бера для обох компонентів і принципа адитивності для їх суміші.