Закономірність зміни ступені дисоціації в концентрованих водних розчинах оцтової кислоти.
Автор(и)
T. A. Bilous
Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»
H. H. Tulskyi
Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»
Анотація
Пероксиоцтова кислота (ПООК) використовується як протимікробний і дезінфікуючий засіб в медичній та харчовій промисловості, як пастеризатор на пивоварних та винних заводах, в якості вибілювального агенту в целюлозно-паперовому виробництві, в промисловості для синтезу епоксидів і т.п. Широкому розповсюдженню перешкоджає її висока вартість пов’язана з обмеженим виробництвом та нетривалим терміном зберігання. Як відомо, ПООК в промислових масштабах отримують хімічним методом. На основі вище сказаного виникає інтерес в створені електрохімічної технології, яка дозволить отримувати кінцевий продукт на місцях використання, таким чином усуваючи витрати пов’язані з транспортуванням та зберіганням. Мета даних досліджень: встановлення закономірності зміни ступені дисоціації в концентрованих водних розчинах оцтової кислоти (ОК).